Chrupiąca nowość.
Mamut Polska - firma specjalizująca się w produkcji wyrobów piekarsko-ciastkarskich trwałych rusza z nowym konceptem w kategorii słonych przekąsek.
W portfolio marki pojawiła się zdrowsza alternatywa dla chipsów - Dragon Fingers o smaku tradycyjnego koreańskiego dania, czyli kimchi oraz Irbis Fingers o smaku rozmarynu z solą himalajską. Fingersy to złociście wypieczone, pełne smaku chrupiące paluszki pszenne bez dodatku aromatów. Nie są smażone, a podwójnie wypiekane.
Jak zapewnia producent inspiracją do stworzenia nowej linii produktowej było zaoferowanie innowacyjnej, szybkiej, impulsowej przekąski odpowiadającej na potrzeby rynku. Fingersy skierowane są głównie do osób, które szukają szybkiej przekąski „na raz” oraz tzw. pokolenia „instant”, pragnących wszystkiego „tu i teraz”.
Produkt sprawdzi się w trakcie imprezy, jako tzw. party starter. Docenią go także wszyscy, którzy szukają chrupiącej, ale zdrowszej przekąski w czasie przerwy w pracy, czy górskiej wyprawy.