Wydarzenie będzie miało miejsce w sklepach sieci w dniach 28-29 lipca.
Sieć kontynuuje serię kulinarnych podróży po świecie, które pozwalają klientom odkryć różnorodność zagranicznych kuchni, wykorzystując składniki typowe dla ich potraw. Po degustacjach i zabawach podczas meksykańskiej fiesty i smakach kuchni śródziemnomorskiej, nadszedł czas na specjały zachodniej Europy.
Rozpoczynający się 28 lipca Festiwal zabierze uczestników w fascynujący świat tradycyjnych dań z Prowansji, ale również zapozna ich z nowoczesnym podejściem młodych francuskich restauratorów, którzy swoimi potrawami zaskakują nawet mieszkańców Paryża, Bordeaux, Lyonu czy Marsylii. Będzie to szansa, aby poznać i docenić bogactwo smaków, które charakteryzuje kuchnię znad Sekwany.
Miłośnicy dań z Francji powinni także sięgnąć po aktualną gazetkę Carrefour. Znajdą w niej między innymi promocje, obejmujące sery pleśniowe, foie gras z kaczki oraz croissanty.