+ Produkcja

Mięso komórkowe mięsem przyszłości? Oto jest pytanie

Według prognoz w 2040 r. mięso tradycyjne może stanowić tylko 40% rynku mięs, alternatywy mięs 25%, a mięso komórkowe - 35%. Czy ta wizja ma szanse się stać się rzeczywistością? O tym debatowali eksperci podczas spotkania Food & Desing.

Pierwsze w Unii Europejskiej i szóste na świecie - takie miejsca zajmuje Polska w produkcji mięsa białego. Eksperci są jednak zgodni, że w obliczu zmi

Zarejestruj się i otrzymaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu handelextra.pl i w miesięczniku „Handel”

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats