Małgorzata Hnat HE na Weekend Byliśmy na otwarciu pierwszej w Polsce restauracji L’Osteria L’Osteria, marka gastronomiczna, która podbiła już serca wielbicieli włoskiej kuchni w ośmiu europejskich krajach – miała wejść na polski rynek latem 2023. Ostatecznie zadebiutowała 29 września br. w warszawskim Centrum Praskim Koneser. ... von Małgorzata Hnat piątek, 29. września 2023
HandelExtra.pl HE na Weekend Byliśmy na otwarciu sieci, która spróbuje przełamać monopol KFC Tłocznie, smacznie, muzycznie, kolorowo - tak wyglądało czwartkowe otwarcie trzeciej restauracji Popeyes w Polsce, a pierwszej w stolicy. Najwytrwalsi młodzi klienci stali w kolejce ... od wtorku, ale o marce ma być głośno nie tylko w dniu debiutu. ... von Ilona Mrozowska piątek, 22. września 2023
Katarzyna Pierzchała Rozwój sieci 1. urodziny Lviv Croissants: nowe sklepy i większe menu Wywodząca się z Ukrainy sieć barów z croissantami świętuje w tym tygodniu 1. jubileusz działalności w Polsce. Poznaliśmy jej plany i ostatnie dokonania. ... von Katarzyna Pierzchała czwartek, 21. września 2023
Shutterstock Nowe restauracje Rodzinna marka streetfoodowa z Wrocławia opanuje Warszawę Brand Pasibus oraz Inspire Real Estate, firma działająca na rynku nieruchomości gastronomicznych, nawiązały współpracę, by tę burgerową markę rozwijać również w stolicy. ... von Małgorzata Hnat wtorek, 19. września 2023
Da Grasso Pizzeria, sieć Da Grasso rozwija model franczyzowy, rusza z kolejną lokalizacją Sieć pizzerii Da Grasso trzeci kwartał br. kończy uruchomieniem nowego lokalu. ... von Małgorzata Hnat wtorek, 19. września 2023
Shutterstock Kebab, moctail bar Filip Chajzer chce "odczarować" kebaba. Tworzy lokal pod nazwą Kreuzberg kebab Prezenter i celebryta Filip Chajzer wchodzi do gastronomii. Latem zapowiedział otwarcie moctail baru, teraz mówi o stworzeniu kebabowni rodem z Berlina, czyli wprost ze słynnej tureckiej dzielnicy Kreuzberg. Oba lokale mają powstać w Warszawie. ... von Ilona Mrozowska poniedziałek, 18. września 2023
Mat. prasowe ambasada Włoch Prosto z Dolomitów W Warszawie odbyło się spotkanie promujące włoską szynkę Mowa o Speck Alto Adige ChOG - szynce z Dolomitów. Produkt ten we Włoszech cieszy się wielką popularnością i mieści się w pierwszej piątce najchętniej wybieranych. W Polsce szynka dostępna jest od niedawna. ... von ( red. ) piątek, 15. września 2023
Popeyes Nowe miejsce na mapie Warszawy Konkurent dla KFC startuje w Warszawie Specjalizująca się, podobnie jak KFC, w szybkich daniach z kurczaka restauracja Popeyes otwiera lokal w Warszawie. To trzeci punkt w Polsce po tych uruchomionych już we Wrocławiu i Szczecinie. A to dopiero początek ekspansji amerykańskiej marki. ... von Ilona Mrozowska czwartek, 31. sierpnia 2023
Shutterstock Fuzje, przejęcia Właściciel sieci kawiarni Dunkin’ kupuje Subwaya Subway nie jest już firmą rodzinną. Marka trafiła w ręce funduszu Roark, który widzi potencjał wzrostu w Subway, a nawet stworzenia kilkudziesięciu tysięcy dodatkowych lokalizacji. ... von Małgorzata Hnat poniedziałek, 28. sierpnia 2023
Mex Polska Nowe lokale Pijalnia Wódki i Piwa zwiększyła zasięg o Nowy Targ Mex Polska, notowana na GPW spółka holdingowa, zarządzająca siecią 5 konceptów gastronomicznych, poinformowała o otwarciu nowego punktu w ramach brandu Pijalnia Wódki i Piwa. Nowy lokal ruszył w nocy z 25 na 26 sierpnia br. w Nowym Targu. ... von Katarzyna Pierzchała poniedziałek, 28. sierpnia 2023
Shutterstock Działalność firm w Rosji Domino's Pizza, jak McDonald's i Starbucks, zwija żagle w Rosji Spółka zamknie wszystkie swoje lokale w Federacji, stając się jedną z pierwszych dużych zachodnich sieci fast foodów, które opuściły ten kraj od czasu wyjścia McDonald's i Starbucksa ponad rok temu. ... von Małgorzata Hnat środa, 23. sierpnia 2023
Popeyes Nowe restauracje Popeyes rekrutuje do kolejnych lokali w stolicy W związku z planowanym rozwojem na rynku warszawskim sieć Popeys szuka pracowników na różne szczeble. Wiadomo już, na jakie stanowiska i ile osób zostanie zatrudnionych w tym roku w całej Polsce. ... von Małgorzata Hnat wtorek, 22. sierpnia 2023
Shutterstock Badanie Jak inflacja wpłynęła na biznes gastronomiczny i nastawienie klientów? Nasza siostrzana redakcja z międzynarodowej edycji magazynu Food Service bada nastroje w branży. ... von Michalina Szczepańska poniedziałek, 21. sierpnia 2023
White Bear Coffee Preferencje klientów Top 3 trendów na rynku kawy pitej poza domem Przeciętny Polak wypija rocznie 2 kg ziaren kawy, co plasuje nas na 11. miejscu w światowym zestawieniu. Po kawę najczęściej sięga w domu lub w pracy, ale z roku na rok rośnie także nasz rodzimy rynek kawiarniany. Jakie można zauważyć na nim nowe trendy? ... von ( red. ) czwartek, 17. sierpnia 2023
McDonald's Mc Donald's Najsłynniejsza kanapka McDonald's na Tik Toku 16 sierpnia wystartowała kampania „Mak na TikToku”, która otwiera oficjalny kanał marki na platformie. ... von ( red. ) czwartek, 17. sierpnia 2023
Sfinks Polska Wyniki finansowe Sfinks ze wzrostem sprzedaży, ale mniejszą liczbą lokali Przychody gastronomiczne w restauracjach zarządzanych przez Sfinks Polska, należących do sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Lepione Pieczone by Chłopskie Jadło oraz The Burgers, wzrosły w lipcu o 8 proc. rdr i wyniosły 17,72 mln zł. ... von Joanna Hamdan czwartek, 10. sierpnia 2023
Rozwój sieci Starbucks widzi szanse na rozwój w miastach o średniej wielkości Marka Starbucks otworzyła w tym roku cztery nowe kawiarnie w Polsce: pierwsze lokale w Rzeszowie i Toruniu, a także kolejne w Bydgoszczy oraz Warszawie. Łącznie sieć ma już u nas 72 lokalizacje i coraz częściej zerka w kierunku mniejszych miast. ... von Katarzyna Pierzchała czwartek, 10. sierpnia 2023
Sphinx Polska Restauracje Sphinx rozpoczyna współpracę z Cukiernią Sowa Dzięki niej desery tej marki cukierniczej od sierpnia będą serwowane w restauracjach sieci w całej Polsce. Obie firmy mają ze sobą wiele wspólnego. ... von Joanna Hamdan czwartek, 10. sierpnia 2023
Glovo Preferencje kulinarne Top 10 najczęściej kupowanych rodzajów pizzy Klasyczna margherita czy egzotyczna hawajska: jaki rodzaj pizzy jest ulubionym przysmakiem Polaków? Oto cała prawda o preferencjach kulinarnych naszych rodaków z pizzą w roli głównej. ... von ( red. ) poniedziałek, 07. sierpnia 2023
Shutterstock Praca sezonowa młodzieży Przepracowane godziny i ani grosza zapłaty. Za dzień próbny się nie płaci? Moja 17-letnia córka chciała dorobić w budce z lodami - napisała do HandelExtra.pl czytelniczka. Za dzień próbny szefowa nie wypłaciła jej żadnych pieniędzy. Czy to zgodne z Kodeksem pracy? Odpowiada mecenas Katarzyna Budny. ... von Ilona Mrozowska czwartek, 03. sierpnia 2023